Trends

Twee keer productiever op een Star Wars werkplek

De nieuwe plek waar onze huisstrateeg Erwin vanaf nu nóg strategischer gaat worden. Strategischer, creatiever, productiever. Alles net een tandje meer. Hoewel een klant van ons pas – bij het zien van de Star Wars kamer in spé – gekscherend zei: ‘En jullie worden nog steeds serieus genomen?’, lieten wij ons niet tegenhouden. Het is namelijk bewezen dat een inspirerende, mooi ingerichte werkomgeving de creativiteit bevordert.

Nieuwe prikkels

En daar zijn de groten der aarde een uitstekend voorbeeld van. Zo heeft Google vergaderruimtes die zijn vormgegeven als jungle, strand, als kunsthal en ballenbak. Om de reden dat mensen hoogst creatief worden in een ruimte waar ze nieuwe prikkels ervaren, volgens Csikzentmyhalyi. Ook beïnvloedt je omgeving de manier van samenwerken. Zo wilde Steve Jobs bij Pixar de toiletten per se in het midden van het gebouw vestigen. Zodat mensen elkaar geregeld tegen zouden komen. ‘Gewoon even een praatje maken’. Slim, die Jobs.

Variatie in werkhouding

Daarbij komt dat creativiteit wordt geboost door diversiteit in de werkomgeving, volgens van Gielen en Maarleveld. Niet voor niets, dat wij zelf opvallend verschillende plekken hebben gecreëerd binnen ons kantoor. Men neme een dynamisch vliegdekschip, een kalm kantoorbos en vanaf heden dus kantoorheelal onder ’t gezelschap van Darth Vader. Verschillende werkplekken geven een andere kijk op de omgeving en zorgen daarmee voor variatie in de werkhouding.

 

“Je bent zo’n 35% van de dag met werk bezig.
Dan kan je maar beter zorgen voor een fijne omgeving. “

Inspirerend

Uit een wereldwijd onderzoek van HTC, blijkt dat een inspirerende omgeving je werknemers bovendien niet alleen creatiever maakt, maar ook rustiger, meer tevreden én gelukkiger. Denk ook eens aan het feit dat je zo’n 35% van de dag met werk bezig bent. Dan kan je er maar beter voor zorgen dat je je bevindt in een fijne omgeving. Tenslotte legt Simon Moore – psycholoog en management director van gedragsinstituut Innovationbubble – uit dat ‘schoonheid’ leidt tot stabiele en positieve langetermijnemoties en negatieve emoties reduceert. Dus Erwin is niet meer te stoppen. The Force is strong with this one.

Meer weten?

Meer insights

Insights - WADM
Insights mobile - WADM

Mis nooit meer waardevolle inzichten

Verrijk jezelf met onze opinies, tips en downloads. Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte als er een nieuw artikel verschijnt.