Blog - Nieuws - Trends

WADM steunt kunstproject Heart Work Heroes

Het is de grootste Nederlandse openluchtexpositie speciaal voor de zorg: Heart Work Heroes. Het doel? Positieve en kleurrijke waardering voor zorgmedewerkers zichtbaar maken. En misschien nog wel belangrijker, het aansporen van jongeren om te kiezen voor een carrière in de zorg.

Tekort zorgmedewerkers loopt verder op

De volgende generatie enthousiast maken voor de zorg is gigantisch belangrijk. In 2031 zal het tekort aan zorgpersoneel naar verwachting oplopen naar 135.000 medewerkers*. Met name de ziekenhuizen en verpleeghuizen zullen onder druk komen te staan. Met een flink tekort aan verpleegkundigen op zowel mbo- als hbo-niveau.

Intense twee maanden

Herman Poort wil de zorg niets liever dan dat steunen. Herman richtte Heart Work Heroes op na de dood van zijn vriendin. Vlak na de geboorte van zijn oudste dochter bleek zijn vriendin leukemie te hebben. Ze gingen vol goede moed de strijd aan, maar met twee maanden was de strijd gestreden en helaas niet met een overwinning. In zeven maanden tijd was hij vader geworden en was zijn dochter haar moeder verloren.

De intense twee maanden, grotendeels op de hematologie afdeling, openden zijn ogen voor de steun en veerkracht van zorgmedewerkers. Het maakte op hem zeer veel indruk, hoe de zorgmedewerkers om hen heen zo’n moeilijke tijd draaglijk en hoopvol weten te maken. Onder bizarre werkdruk.

Heart Work Heroes support

De impact van corona heeft die druk op de zorg alleen nog maar heviger gemaakt. Maar ook zichtbaarder. Tijd om door te pakken, vond Herman. En iets terug te doen. Hij wilde dat op een kleurrijke manier doen, positief en op de toekomst gericht. Hij vond tientallen kunstenaars die hem daarbij gingen helpen. Wist bekende zorgprofessionals aan zich te binden zoals Diederick Gommers: ‘Hoe mooi zou het zijn als je zeventien bent en je denkt ja, ik ga in de zorg werken. Of ik ga een opleiding doen, ik ga kijken of dat bij mij past. Het is een positief project. Je hoeft het niet gelijk op te lossen. Dat jongeren er alleen al over willen nadenken is een win-win.’ En Herman kon ook rekenen op steun van gemeente Rotterdam en het bedrijfsleven. Allemaal schouders eronder en aan de slag.

Kickoff expositie en veiling

Het trotse Rotterdam mag gastheer zijn van de premiere editie van de Heart Work Heroes expositie. Vanaf 18 mei tot 27 juni 2022 staan er 41 beelden in de stad. Deze zijn inclusief sokkel zo’n 2 meter hoog en zijn te bewonderen van Centraal Station tot de Kop van Zuid. Rotterdam is natuurlijk bij uitstek de stad om een project als dit handen en voeten te geven. Zowel de kunst als de zorg spelen in Rotterdam een prominente rol. Samen met grotendeels Rotterdamse kunstenaars zijn de beelden tot stand gekomen om de zorgmedewerkers onze waardering te tonen. Na de openluchtexpositie worden de opvallende en unieke kunstwerken geveild door een gerenommeerd veilinghuis. De opbrengst van de veiling wordt ingezet om de zorg te ondersteunen. Vooral initiatieven die bijdragen aan het aantrekkelijker maken van de zorg voor huidige en toekomstige medewerkers kunnen rekenen op donaties. En natuurlijk initiatieven die als doel hebben jongeren enthousiast te maken voor een carrière in de zorg. De Giovanni van Bronckhorst Foundation bijvoorbeeld. Met S.V. Gio slaan ze de juiste toon aan bij kinderen die dit het hardste nodig hebben. Met de steun van Heart Work Heroes zal S.V. GIO een zorgtak opzetten om de jongeren ook kennis te laten maken met de zorg.

WADM en HWH

Wat WADM doet voor Heart Work Heroes valt natuurlijk in het niet bij de energie die de zorgmedewerkers zelf steken in hun mooie vak. Maar alle beetjes helpen, was onze gedachte. WADM ondersteunt Heart Work Heroes met de dingen waar we goed in zijn: communicatieadvies, design, copy, hulp bij socials en met ons eigen netwerk. Zodat we ook daar kunnen oproepen om Heart Work Heroes te volgen en waar mogelijk te supporten. Met onze hulp adopteren we twee beelden tijdens de expositie in de stad. Die daarna – hopelijk voor een goeie prijs – worden geveild.

👩🏼‍⚕️💚🧑🏽‍⚕️

Heb jij hart voor onze zorghelden en Rotterdamse kunstenaars?
Bezoek de expo van 18 mei – 28 juni 2022 door heel Rotterdam.

💚 Volgen? Insta > @heartworkheroes
💚 Info > www.heartworkheroes.com

 

 

* Dit blijkt uit onderzoek van ABF Research in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Insights - WADM
Insights mobile - WADM

Mis nooit meer waardevolle inzichten

Verrijk jezelf met onze opinies, tips en downloads. Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte als er een nieuw artikel verschijnt.