Design

Merk design

Onderscheidend design brengt een merk tot leven.

Tien tegen één dat je een merk al hebt herkend nadat je pas een fractie hebt gezien. Als het een goed doordacht merk design is tenminste. Het kleurgebruik. Lettertype misschien. Opvallende stijlelementen. Bij het design van merken is snelheid van herkenning een belangrijke maatstaf. En onderscheidend vermogen is key.

Onderscheid en consistentie

Bij merkstrategie hebben we het over het vermogen dat een merk moet hebben om de concurrentie te verslaan en steeds verder te groeien in merkwaarde. Door vol in te zetten op merkbeleving. Die beleving komt voor een groot deel uit het merk design. Vormgeving van het merk. Maar dat moet wel passen bij het verhaal dat het merk te vertellen heeft. Onze designers zijn perfect in staat om goed aan te voelen hoe bijvoorbeeld logische en feitelijke kenmerken van een merk het beste worden omgezet in de uitstraling van het merk. Hoe geef je dat vorm? Ons talent helpt. Uiteraard. Daarnaast benaderen we alles Whole Brain. Een merk dus ook. Merk design à la WADM zit boordevol denkstijltrucjes om tot het beste, mooiste, uitgebalanceerdste resultaat te komen. Fraai én effectief.

Merk design bepaalt jouw merk

Elk nieuw merk moet groeien en daar helpt goed design bij. Elk bestaand merk moet kunnen doorgroeien en ook daar komt goed design om de hoek kijken. Merk design dat van goede huizen komt, moet in staat zijn om de merkwaarde sneller te laten groeien dan gemiddeld. Bij nieuwe merken en bij merken waar nieuw leven in moet. Merkwaarde opbouwen. We hebben tientallen referenties om te laten zien hoe we die trajecten hebben aangepakt.

Vorm en verhouding

Vorm. Verhoudingen. En er zijn nog ruim dertig andere maatstaven die we langs jouw merk leggen tijdens merk design. We zouden er zomaar een handboek van kunnen maken.

Geïnteresseerd?

Andere Design expertises

Insights