Human

Moderating

Een scheidsrechter met verstand van communicatie is goud waard.

Fusies. Overnames. Samensmeltingen. Overal waar groepen mensen van de ene op de andere dag bij elkaar ‘moeten’ horen, wordt met man en macht gezocht naar de broodnodige cohesie. Op zoek naar het bindmiddel. Vaak is het voor de logica glashelder waarom die stap destijds gezet is maar is de emotie nog zoekende. In zo’n situatie stapt WADM in. Als moderator. Niet zelden op verzoek van een equity partij.

Onpartijdige checklist

Terwijl de één het heeft over ‘fuseren’ en de ander het ‘een overname’ noemt, is er altijd een vaste reeks aan onderwerpen die om oplossingen schreeuwen. Wat moeten we vertellen? Wanneer gaan we het vertellen? Wat wordt de boodschap naar de medewerkers?… (die in de wandelgangen al lang wat opgepikt hebben). Welke antwoorden kan ik geven naar de markt?… (waar het inmiddels ook al gonst van de geruchten). Tussen alle partijen in – die hun poot stijf houden voor het behoud van hun eigen kernwaarden – moet er simpelweg een onpartijdige communicatiechecklist afgewerkt worden. En daarbij houden we niet alleen rekening met alle belangen. Maar ook met alle denkstijlen.

En daarna verder

Twee partijen die samen verder gaan. Drie partijen die als één geheel verder moeten. Allemaal leuk en aardig, maar hoe gaan die heten dan? Wat wordt de business-strategie? En wat wordt hun gezamenlijke boodschap? Welke merkstrategie ga je toepassen? Nog even los van de creatieve strategie die je moet gaan volgen. Op het moment dat je samensmelt met die ander is het volgende traject al in volle gang. Of in voorbereiding. Of in ieder geval in overweging. Toch?

Tussenbeide

Zit er een fusie aan te komen? Een overname? Of een compleet nieuwe fase binnen je organisatie? En zet die situatie alle communicatie (weer) op scherp? Vraag WADM voor professionele moderating en een Whole Brain® communicatie-aanpak.

Geïnteresseerd?

Andere Human expertises

Insights