Werk

Digitale transformatie voor boat equipment producent en retailer Vetus

Client
VETUS
Industry
Lucht- & Zeevaart
Location
Schiedam
Sfeerbeeld van mensen op een zeilboot voor boat equipment producent en retailer Vetus

Project

VETUS, een wereldleider in bootuitrusting, staat voor een digitale transformatie. Met een uitgebreid netwerk in achttien landen en een uitstekende reputatie in de plezier- en kleine beroepsvaart, is VETUS toe aan een vernieuwde online aanwezigheid. Hun doel: een website die de merkidentiteit versterkt en een heldere scheiding biedt tussen commerciële en particuliere scheepvaartproducten.

Keywords
B2B-StrategieBack-End DevelopmentBeeldstrategieConversieData-integratieDigitale strategieFront-End DevelopmentGrafisch designLead generationMerkpositioneringSales-activatieUI/UX designWeb design

Uitdaging

Ondanks een indrukwekkend productaanbod ontwikkelde door eigen ingenieurs, was de online presentatie van VETUS niet onderscheidend genoeg. De website miste een sterke corporate uitstraling en geavanceerde technologieën om de unieke merkervaring van VETUS te communiceren. Daarnaast was er behoefte aan een betere scheiding en presentatie van producten voor zowel de particuliere als commerciële scheepvaart.

Beeldstrategie voor Vetus

Oplossing

VETUS doorliep een Think Discovery traject waarin stakeholders zoals management, marketing en supply chain Whole Brain werden getoetst op het merk en de online ambities. De inzichten uit de sessies en uitgebreid technisch onderzoek resulteerde in de nieuwe digitale strategie en visuele stijl voor een vernieuwde corporate website en webshop. De site benadrukt de merkbeleving van watersport, met uitgebreide ruimte voor actuele onderwerpen, evenementen en merkverhalen. ‘Creators of boat systems’ werd het centrale thema, positionerend VETUS als een prominente speler in de watersportsector. Het ontwerp van de site omvatte kenmerkende design-elementen, geïnspireerd door het logo en maritieme instrumenten.

Kleurenpalet
Voorbeeld van vorm, kleur en typografie
44 Webpage Wireframes - Voorbeeld van een website-interface en meerdere cliënt logo's
Laptop en smartphone tonen Vetus website design met 'Creators of boat systems' slogan op een blauwe achtergrond

Impact

De nieuwe website van VETUS biedt een intuïtieve dealerlocator en een rijk gevuld kenniscentrum met essentiële documenten, handleidingen en video’s. Dit verhoogt niet alleen de gebruiksvriendelijkheid voor klanten, maar versterkt ook VETUS’ autoriteit in zoekmachines. Een geïntegreerd digital asset management systeem zorgt ervoor dat alle inhoud actueel en relevant blijft voor alle doelgroepen. VETUS’ digitale transformatie brengt het merk stevig in het roer van de moderne watersportindustrie.

Tablets weergegeven in een diagonale compositie tonen de Vetus website met zeethema achtergrond, met nadruk op commerciële scheepssystemen en navigatieoplossingen

Meer weten?