Werk

Ontwikkeling Magento webshop voor boat equipment producent en retailer Vetus

Client
VETUS
Industry
Lucht- & Zeevaart
Location
Schiedam, The Netherlands
Sfeerbeeld met stijlelementen voor Vetus webshop | Design by WADM

Project

VETUS, een pionier in maritieme uitrusting, zet koers naar een geavanceerde online aanwezigheid. Hun doel: een Magento webshop die wereldwijd hun producten presenteert, compleet met uitgebreide zoekfuncties, toegang tot documentatie, en realtime voorraad- en prijsinformatie. Een digitale marktplaats die niet alleen de producten van VETUS onderscheidt, maar ook de logistieke en financiële processen stroomlijnt.

Keywords
Back-End DevelopmentDigitale strategieE-commerceGrafisch designProduct portfolioUI/UX designWeb design

Uitdaging

VETUS stond voor de complexe opgave om een webshop te ontwikkelen die een wereldwijd en divers productassortiment presenteert. Met producten opgeslagen in vijf continentale pakhuizen, moest de webshop real-time voorraadinformatie en gepersonaliseerde dealer prijzen weergeven. Daarnaast was het cruciaal dat de webshop naadloos aansloot op hun ERP-systeem voor een efficiënte afhandeling van bestellingen.

verzameling Vetus stijlelementen | Design by WADM

Oplossing

WADM nam de uitdaging aan en ontwikkelde een geavanceerde Magento webshop voor VETUS. De ‘headless’ webshop integreert naadloos met de databases van Microsoft Business Central (Navision) voor real-time voorraad- en prijsupdates. Een innovatieve ordermodule stelt bezoekers in staat om offertes aan te vragen en dealers om bestellingen te plaatsen. Dealers krijgen toegang tot een uitgebreid accountgedeelte, waar ze orderhistorie en facturen kunnen inzien en zelfs nieuwe dealers kunnen zich eenvoudig registreren.

weergave van dealer keuze menu | Design by WADM

Impact

De webshop van VETUS transformeert de manier waarop dealers en klanten met het merk interageren. De intelligentie en visuele zoekfunctie, aangedreven door Algolia Search, verbetert de gebruikerservaring door nauwkeurige zoekresultaten. Documenten uit het kenniscentrum worden automatisch gelinkt aan de producten, waardoor de webshop altijd actueel blijft. De geavanceerde beeldconversie zorgt ervoor dat de website voor elke bezoeker optimaal presteert. Met deze digitale transformatie positioneert VETUS zich als een vooruitstrevende leider in de maritieme industrie.

overzicht van verschillende webshop elementen | Design by WADM
landings pagina voorbeeld | Design by WADM
hoogte kaart stijlelement van het Vetus merk | Design by WADM

Meer weten?