Werk

Identity design met een royal upgrade voor van Beest

Client
Van Beest
Industry
Industrie & Engineering
Services
Location
Sliedrecht
Voorbeeld poster designs met het nieuwe Royal van Beest logo | Design by WADM

Project

Royal Van Beest Group, als wereldleider in het vervaardigen van hoogwaardige hijsmiddelen, besloot om hun visuele identiteit een ‘royal upgrade’ te geven. Gezien het honderdjarig bestaan en de groei van het bedrijf, met vestigingen over de hele wereld, was er behoefte aan een vernieuwde, koninklijke merkuitstraling die past bij hun status en internationale allure.

Keywords
B2B BrandingBrand designBrand ExperienceCommunicatieCorporate IdentiteitGrafisch designMerkwaardenOrganisatiecultuurRebrandingSigning

Uitdaging

Het oude Royal Van Beest Group logo, met een speelse lettervorm en productintegratie, concurreerde te veel met de visuele identiteiten van de submerken binnen de groep. Dit zorgde voor verwarring en een gebrek aan onderscheid tussen de overkoepelende groep en de individuele bedrijven. De uitdaging was om de visuele identiteit te restylen naar een meer koninklijke en duidelijke uitstraling, zonder de essentie en het erfgoed van het merk te verliezen.

Het nieuwe Royal van Beest logo op het bedrijfspand | Design by WADM

Oplossing

WADM nam de leiding in de restyling, waarbij het oude vignet plaats maakte voor een nieuw, gekroond logo. Dit nieuwe ontwerp zorgt voor een duidelijke scheiding tussen de Royal Van Beest Group en de onderliggende productmerken. De kenmerkende lijnen, behouden uit het oude logo, zijn omgevormd tot dragers van de kroon en een subtiele markering van de ‘B’, refererend aan het oude vignet. Deze verandering bracht een koninklijke elegantie en duidelijkheid in het merkimago.

Het grid achter het design van het nieuwe logo
Het nieuwe Royal van Beest logo op een vlag | Design by WADM

Impact

De nieuwe visuele identiteit van Royal Van Beest Group heeft het merk een statige en herkenbare uitstraling gegeven, passend bij hun positie als marktleider. Het kleurverloop van blauw naar groen verrijkt het visuele palet zonder de originele kleuren te veranderen, waardoor de toepassing van het nieuwe ontwerp zowel flexibel als representatief is voor diverse branding-doeleinden. De vernieuwing eert de rijke historie van het bedrijf en positioneert de Royal Van Beest Group nadrukkelijk als een koninklijke en toonaangevende speler op de internationale markt.

Foto van medewerkers van Royal van Beest
Royal van Beest logo | Design by WADM

‘Het predicaat Koninklijk krijg je niet zomaar. Dus krijgt de onderneming als gevolg van de erkenning een nieuw Koninklijk logo.’

Hendrik Kok, CEO van Royal Van Beest Group
Mok met logo
Medewerkers op doos met GreenPin producten
Voorbeeld gebruik logo binnen social media context

Meer weten?