Werk

Social media content design voor Nxchange

Client
NX'change
Industry
Zakelijke dienstverlening
Services
Location
Amsterdam
Design social media posts Nxchange | Design by WADM

Project

Nxchange, een vooruitstrevend alternatief beursplatform, biedt een unieke financieringsoplossing voor mkb-ondernemingen in Nederland. In de wereld van traditionele financieringsmethoden zoals bankkredieten en participatiemaatschappijen, introduceert Nxchange een innovatieve benadering door middel van obligatie-uitgifte. Het doel is om zowel meer mkb-bedrijven aan te trekken voor financiering als beleggers te interesseren voor aantrekkelijke rendementen.

Keywords
Brand designCampagneCommunicatieContent MarketingConversieCreatieve strategieDesign ElementenDesign templatesGrafisch designIdentity ScanImagoKey messagesLead generationLinkedInOnline marketingWhole BrainWhole Brain Thinking

Uitdaging

De uitdaging voor Nxchange lag in het overbruggen van de kloof tussen ’traditioneel’ en ‘alternatief’. Hoewel de groei duidelijk zichtbaar is, blijft het platform een relatief klein deel van de totale financieringsmarkt. Nxchange streeft naar uitbreiding, zowel in het aantrekken van meer mkb-ondernemingen als in het verhogen van het aantal beleggers. De focus op social media was een stap in de goede richting, maar zonder specialistische hulp bleef het succes beperkt.

Design social media posts Nxchange | Design by WADM

Oplossing

Nxchange benaderde WADM voor assistentie bij het ontwikkelen van een Whole Brain social media strategie. Door te kiezen voor platforms als LinkedIn en Instagram, en door een consistentie in aanpak en design te implementeren, heeft WADM Nxchange geholpen om zich te onderscheiden in de digitale massa. De social media strategie en designs van WADM bieden een bruikbaar fundament voor toekomstige marketinginspanningen.

Design social media posts Nxchange | Design by WADM
Design social media posts | Design by WADM

Impact

WADM heeft niet alleen strategische richtingen voor Nxchange uitgestippeld, maar ook praktische templates ontwikkeld voor hun social media content. Deze templates zijn zo ontworpen dat de marketing medewerkers ze gemakkelijk kunnen aanpassen en gebruiken, waardoor ze snel kunnen inspelen op actuele financiële ontwikkelingen. Met deze aanpak heeft Nxchange een duidelijke strategie, een onderscheidend design en de flexibiliteit verkregen om effectief te communiceren in de snel veranderende wereld van financiën.

Voorbeeld design social media posts Nxchange | Design by WADM

‘We zijn hard aan het werk om het platform door te ontwikkelen en stappen graag weg van het traditionele denken.’

Marleen Evertsz, CEO van Nxchange

Meer weten?