Werk

Luxury brand experience voor een superjachten bouwer Oceanco

Client
Oceanco
Industry
Lucht- & Zeevaart
Location
Monaco
Yacht van Oceanco met tekst er overheen - What if your website is a brand experience

Project

Ten opzichte van veel superjachtenbouwers is Oceanco een relatieve nieuwkomer. Maar Oceanco heeft inmiddels naam en faam gemaakt met superjachten die tot de mooiste ter wereld worden gerekend. Wereldberoemde schepen als ‘DAR’ (met meer dan 400m² glazen wanden) en het één na grootste zeiljacht ter wereld ‘Black Pearl’ zijn door Oceanco ontwikkeld en gebouwd. Beide schepen hebben in 2019 bij de ‘World Superyacht Awards’ een ‘Best Yacht of the Year’ binnengesleept. Een ongekende prestatie. Oceanco werkt samen met de meest begeerde jachtontwerpers ter wereld. Zo wordt elk jacht samen met de klant op maat ontwikkeld waarbij Oceanco zoveel mogelijk conventies en technische beperkingen uit de weg gaat.

Keywords
Brand designContent-strategieIdentiteitImagoMerkpositioneringOrganisch website-bezoekUI/UX designWeb designWebsitesWordPress

Inzichten

Een Oceanco jacht herken je door een eigentijds en eigengereid ontwerp dat qua scheepsbouw en techniek ver voorop loopt. Als je aan boord van zo’n superjacht stapt is dat een unieke beleving. Diezelfde merkbeleving wilde Oceanco op hun website terugzien. Een ‘onboarding experience’ die de reputatie van Oceanco stevig bevestigt. Zonder in te boeten aan snelheid en praktische uitvoerbaarheid.

Fragment van Oceanco website Fleet pagina

Aanpak

Om, net als Oceanco, zoveel mogelijk conventies en technische beperkingen uit de weg te gaan, hebben we online coding gebruikt die door animaties de ‘user experience’ van de website bijzonder maakt. Maar met diezelfde code hebben we de (technische) prestaties van de website naar ongekende hoogte gebracht. De ‘Swiss army knife’ van javascript (GSAP) verzorgt de animaties op de website. Daarnaast hebben we ‘smooth scrolling’ techniek gebruikt en de website gebouwd op basis van Bootstrap met Node Package Manager en Webpack module bundling. Waar we het meest trots op zijn is dat de website zeer snel laadt en werkt, ondanks alle animaties en de vele foto’s. De homepage is de meest uitgebreide pagina en krijgt in Google Lighthouse een score van 98 op ‘performance’ en een score van 96 op ‘accessibility’. Dat zijn cijfers om te koesteren.

Smartphone met mobile design van Oceanco website

Resultaat

Oceanco is erkend pionier in vernieuwende samenwerkingen die tot visueel tot de fraaiste en technisch tot de beste superjachten leidt. Diezelfde samenwerking hebben wij met Oceanco doorlopen. Daardoor imiteert de website perfect de offline experience van hun producten en werf in een online omgeving. De nieuwe Oceanco site trekt nu ruim de helft meer bezoekers dan de oude en die bezoekers blijven ook bijna drie keer langer scrollen en klikken.

Bekijk het resultaat

www.oceanco.nl

97Hoge performance score in Google Lighthouse ondanks scroll-animaties en foto’s.
301%Drie keer langere bezoeken op de website door anders scrollen en klikken.
Diverse screens van de website
Black Pearl vanuit een helikopter gezien

‘The next best thing to visiting Oceanco is browsing its just released new website. The viewer can now access and search detailed information with full screen images as well as high definition videos.’

Superyacht Times, 1 January 2021

Meer weten?